19-04-2018

Οργάνωση Ε.Β.Ε.Α.   /   Πρόεδρος ΕΒΕΑ / Χαιρετισμός


Καλώς ήλθατε στο ΕΒΕΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΥ
ΚΕΕ & ΕΒΕΑ,
κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου,
για το νέο έτος

Ο ερχομός του 2017 έχει συνδεθεί με την προσδοκία για επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Μια προσδοκία που είναι αδήριτη η ανάγκη να μετουσιωθεί σε πράξη, καθώς η κοινωνία και η αγορά έχουν φτάσει πλέον στα όρια τους.

Για να βγει η χώρα από την κρίση το 2017, πρέπει να γίνουν στοχευμένες κινήσεις σε πολλά επίπεδα που πρωτίστως θα σηματοδοτήσουν ότι στην χώρα υπάρχει πολιτική σταθερότητα από την μια και αποφασιστικότητα για μεταρρυθμίσεις από την άλλη.

Η χώρα χρειάζεται μια εθνική στρατηγική, ένα σχέδιο φυγής προς τα εμπρός, που θα περιλαμβάνει αναπτυξιακά μέτρα που θα δώσουν ώθηση στην παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, αλλά και μέτρα ανακούφισης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Μείωση της φορολογίας, κίνητρα για νέες επενδύσεις, ρυθμίσεις για την επιβίωση των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την κρίση αλλά έχουν δυναμική, περιορισμός της δημόσιας σπατάλης, έλεγχος της φοροδιαφυγής, λύσεις για την περιορισμένη ρευστότητα στην αγορά και βέβαια προσήλωση στην λειτουργία του υγιούς ανταγωνισμού, αποτελούν τις βασικές προϋποθέσεις για την ανάκαμψη της αγοράς και της επιχειρηματικότητας, ώστε το 2017 να αποτελέσει την αρχή μιας σταθερής πορείας ανάπτυξης για την χώρα.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Κωνσταντίνος Μίχαλος
E-mail : president@acci.gr

03/01/2017 ΠΗΓΗ: E.B.E.A. 

  • 
ΓΕΜΗ